Doctor – întrebare către Raed Arafat: „De ce nu avem o comisie pentru examinarea reacțiilor adverse, conform indicațiilor OMS?”

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost chemat în fața unei comisii medicale pentru a da explicații cu privire la pandemie și stadiul valului patru în România. Cei de la putere au făcut scut în jurul lui Raed Arafat, iar această comisie de anchetă nu a mai avut loc.

Sorin Muncaciu, doctor și deputat AUR, a fost prezent la emisiunea Kapital TV unde a vorbit despre modul în care se traduc testele PCR și persoanele infectate, dar și despre comisia de specialiști pentru examinarea reacțiilor adverse:
„Pe ce ne bazăm atunci când spunem că am avut 30.000 de teste și avem un număr de 6.000 de noi infectați, aceasta este expresia pe care o auzim la televizor. Eu vreau să îl întreb pe domnul Raed Arafat cum ajunge la această concluzie, deoarece toți care am trecut printr-o facultate de medicină am învățat că nu se poate să pui diagnostic pe un singur test. Dacă continuăm pe acest drum, avem nevoie și de alte simptomatologie și de o anamneză.

Cine spune că testul PCR poate pune diagnosticul specific este o eroare, iar în țara noastră nu există decât un singur aparat omologat. În alte locații unde aceste teste sunt executate nu sunt omologate.

Mai este o problemă pe care domnul Raed Arafat trebuie să o explice, dacă ar veni în fața unei comisii de anchetă. Instrucțiunea OMS a fost ca reacțiile adverse să fie examinate de o comisie de specialiști. Vreau să îl întreb pe domnul Raed Araft de ce nu avem la ora actuală o asemenea comisie pentru examinarea reacțiilor adverse. Pentru că una este o reacție cardiovasculară, una este o reacție neurologică, iar noi nu am respectat această indicație a OMS-ului și nu avem o comisie să studiem reacțiile adverse.”, conchide Sorin Muncaciu, deputat AUR.