Economie

Dobre, Agricover Holding: Capitalizare de 10 milioane de lei la Agricover Technology pentru dezvoltarea platformei agritech. Vrem să atragem peste 2.000 de ferme în portofoliu

Dobre, Agricover Holding: Capitalizare de 10 milioane de lei la Agricover Technology pentru dezvoltarea platformei agritech. Vrem să atragem peste 2.000 de ferme în portofoliu
Distribuiți acest articol!

Grupul Agricover a capitalizat divizia IT cu 10 milioane de lei pentru a continua investițiile în dezvoltarea Crop 360, o platformă de agricultură digitală integrată lansată în decembrie 2021, prin adăugarea de funcționalități importante acesteia, a declarat pentru Profit.ro Liviu Dobre, directorul general al Agricover Holding.

“Credem cu tărie că viitorul agriculturii sustenabile este strâns legat de digitalizare și de creșterea gradului de adopție a tehnologiei în ferme. În plus, dacă ne uităm la ultimele reglementări ale Uniunii Europene, și nu numai, este evident faptul că agricultura viitorului trebuie să fie durabilă și responsabilă în privința normelor de mediu, iar adoptarea tehnologiei digitale este un factor cheie în transformarea acestui sector. Din perspectiva de lider al pieței de agribusiness din România, susținem acest demers promovând accelerarea dezvoltării de tehnologii agritech și implementarea acestor tehnologii în ferme. Astfel, în luna decembrie a anului trecut, Agricover a lansat platforma de agricultură digitală integrată Crop 360, construită pentru a le oferi fermierilor acces rapid la serviciile și informațiile specifice activităților de zi cu zi din fermă pentru a putea adopta decizii în timp real. Pentru construcția platformei am ales ca partener tehnologic Microsoft, îmbinând expertiza lor tehnologică cu cea de agricultură a grupului nostru”, a afirmat Dobre.

Prima versiune a platformei include functionalități ce țin cu precădere de gestionarea optimă a activităților din fermă, respectiv o serie de instrumente digitale pentru a monitoriza stadiul de creștere a plantelor și starea lor de sănătate prin intermediul imaginilor satelitare, precum și planificarea lucrărilor în câmp și atribuirea de sarcini angajaților din fermă.

Totodată, aplicația transmite alerte atunci când există riscul de apariție a bolilor în cultură sau când există avertizare de vreme extremă. În plus, poate localiza în orice moment echipamentele agricole, asigurând acces la istoricul traseului parcurs de acestea.

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...