Doar în Bogota e mai rău. Câte ore își petrece un bucureștean în trafic

Bucureștiul este al doilea cel mai aglomerat oraș din lume, potrivit unui studiu. Șoferii se plâng că își pierd ore întregi în trafic și că întârzie la muncă sau la alte activități importante.

Bucureștiul este al doilea cel mai aglomerat oraș din lume, potrivit unui studiu făcut recent. Locuitorii Capitalei au petrecut în 2022 patru zile și jumătate bară la bară în trafic. Pe primul loc în clasament se află Bogota, capitala Columbiei.
Bucureștenii se plâng că își pierd ore întregi în trafic pentru a ajunge la muncă.
Șofer: „Eu nu pierd în trafic. Eu pierd din viața mea și pierd cam o oră și jumătate în fiecare zi prin trafic.” Șofer: „Foarte aglomerat. Sunt foarte multe mașini.” Șofer: „Destul de mult, zi de zi. Mi se pare foarte aglomerat. Nu e foarte plăcut. Dacă ar exista niște planuri bune pentru o nouă infrastructură și probabil bani pentru realizarea ei, cred că da, s-ar găsi soluții. Dacă s-ar crea rute speciale pentru acel mijloc de transport, da. Dacă autobuzul va sta în același trafic ca și restul, probabil că nu.”

Un șofer, care a parcurs anul trecut zilnic 10 kilometri la orele de vârf, a pierdut în trafic, în medie, 107 ore din cauza aglomerației.
Specialiștii în mobilitate urbană le recomandă bucureștenilor să renunțe la mașină și să circule cu mijloacele de transport în comun. Ei consideră că autoritățile trebuie să investească mai mult în dezvoltarea transportului public.

Reini Stadler, specialist în mobilitate urbană: „Eu pot să investesc în infrastructură pentru mijloace alternative de transport, iar cetățenii în continuare să stea blocați și preferă confortul și percep în continuare că, deși nu există locuri de parcare în Centru, ei tot cu mașina vin. Deși nu găsesc loc de parcare în apropierea reședinței, ei tot își cumpără două, trei mașini”, potrivit Financial Times.

Cele mai aglomerate orașe din lume

  1. Bogota, Columbia – 132 ore
  2. București, România – 107 ore
  3. Manila, Filipine – 103 ore
  4. Bengaluru, India – 102 ore
  5. Lima, Peru – 101 ore
  6. Recife, Brazilia – 97 ore
  7. Mumbai, India – 91 ore
  8. Istanbul, Turcia – 84 ore
  9. Mexico City, Mexic – 80 ore
  10. Pune, India – 79 ore