Distrugerea podurilor de la Severodonetsk reprezintă o provocare pentru Rusia, afirmă Ministerul britanic Apărării

Distrugerea tuturor podurilor principale spre Severodonetsk a făcut ca trupele rusești să fie nevoite să găsească o altă modalitate de a ajunge în orașul estic aflat în conflict „pentru a transforma câștigul tactic în avantaj operațional”, afirmă Ministerul britanic al Apărării, potrivit BBC.

De săptămâni întregi, capturarea Severodonetsk a fost un obiectiv militar de top pentru Rusia.

Ministerul Apărării de la Londra spune că Rusia va trebui probabil să încerce o traversare contestată a râului Siversky Donets, care leagă Severodonetsk de teritoriul deținut de Ucraina, „sau să avanseze pe flancurile sale blocate în prezent”.

În actualizarea de dimineață a informațiilor despre situația Ucraina, Ministerul britanic al Apărării afirmă că Ucraina a reușit probabil să retragă o mare parte din trupele sale de luptă care dețineau anterior orașul, dar adaugă că „situația continuă să fie extrem de dificilă pentru forțele ucrainene și pentru civilii rămași la est de râu”.

La începutul acestei săptămâni, guvernatorul local, Serhiy Haidai, a declarat că toate cele trei poduri de acces în oraș au fost distruse, ceea ce înseamnă că livrarea de provizii și evacuarea civililor este acum imposibilă.