Disputa redeschiderii teatrelor. Gheorghiu: „Declaraţiile inconştiente ale unui lider PSD generează confuzie şi dezinformare”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, critică „declaraţiile inconştiente ale unui lider PSD”, care produc „confuzie şi dezinformare”. Reacția vine după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat redeschiderea teatrelor pentru public și apoi a criticat Guvernul, după ce autoritățile centrale au spus că acest lucru este ilegal, deoarece nu este prevăzut în următoarea etapă de relaxare.

„Săptămâna trecută s-a încheiat cu declaraţiile inconştiente ale unui lider PSD care nu fac decât să genereze confuzie şi dezinformare în societatea noastră. Aceasta este reţeta populismului PSD care trebuie condamnat sau care, altfel, îi va condamna pe români. Aduc aminte că, în calitate de reprezentanţi aleşi, suntem responsabili pentru declaraţiile pe care le facem şi că avem datoria de a informa corect cetăţenii. Instituţiile de cultură nu trebuie să fie ţinta şi obiectul presiunilor politice. Responsabilitatea pentru redeschiderea sălilor de spectacol nu este a liderilor PSD, ci a managerilor care sunt nevoiţi să aplice măsurile luate în această perioadă şi pentru situaţia în care nerespectarea legislaţiei generează răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2”, arată Gheorghiu într-un comunicat de presă

„În calitate de ministru al Culturii, am pledat mereu pentru reluarea tuturor activităţilor culturale, însă nu am putut sta indiferent la informaţiile venite din partea Ministerului Sănătăţii.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro