Discriminare pe față. Guvernul: „Fără mască în interior pentru persoanele vaccinate”

O discriminare cât se poate de gravă din partea Guvernului Cîțu. Printre alte măsuri, se discută și renunțarea la mască în interior de către persoanele vaccinate. Probabil, după ce îți verifică deja temperatura, paznicul magazinului va trece și la verificarea certificatului de vaccinare, altfel cum ar putea ști care persoană este vaccinată și care nu?

Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare care să intre în vigoare din 1 iunie. Persoanele vaccinate ar putea renunța la purtatul măștii de protecție în spațiile închise, însă cu respectarea unor condiții, este scenariul discutat în ședința de joi a Executivului,

Este vorba, între altele, de organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiții sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului.

De asemenea, sălile de sport ar putea funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați pentru o persoană.