ROPRES

Din 21 noiembrie, profesorii vor testa elevii. Rodica Boancă (AUR) propune implicarea voluntarilor din școlile postliceale sanitare

Distribuiți acest articol!

Propunerea senatoarei AUR Rodica Boancă, privind posibilitatea testării elevilor cu ajutorul voluntarilor din școlilor postliceale sanitare, nu a fost luată în calcul de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, iar astăzi profesorii sunt puși în fața situației de a face ei testarea. Aceasta susține că menirea profesorilor este alta și nu au nevoie de o nouă sarcină, care nu se încadrează în normele didactice. Anunțul ministrului Cîmpeanu nu a prevăzut și modificarea fișei postului sau remunerarea profesorilor pentru efectuarea testelor.

Cu toate că nu mi-ați răspuns nici la interpelarea anterioară, mă încăpățânez să reprezint interesele profesorilor și elevilor deopotrivă și conform atribuțiilor conferinte de funcția pe care o dețineți este necesar ca românii să știe dacă Ministerului Sănătății a propus semnarea unui protocol prin care voluntarii din scoliile postliceale sanitare să efectueze teste săptămânale elevilor și cadrelor didactice. Aveți în vedere realizarea unui instructaj pentru cadrele didactice cu privire la modalitatea de testare a colegilor sau a elevilor?”, întreabă senatoarea AUR.

Rodica Boancă consideră că este necesară remunerarea profesorilor pentru această activitate care nu face parte din fișa postului, amintindu-i ministrului Cîmpeanu că nu a prevăzut în anunțul său aceste aspecte importante.

Este de interes dacă în vedere modificarea fișei postului pentru cadrele didactice și dacă s-a luat în calcul remunerarea profesorilor pentru efectuarea acestor teste. Cine își asumă responsabilitatea pentru eventualele probleme cauzate de testarea realizată de către un personal non-medical, referindu-mă aici la cadrele didactice”, a punctat senatoarea Boancă.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...