Digitalizarea Senatului, primul obiectiv realizat în noul mandat al Alinei Gorghiu

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunţat că Biroul permanent a aprobat ca proiectul de lege pe care l-a iniţiat şi care vizează digitalizarea Senatului să fie votat în plenul de luni. Propunerea legislativă propune modificarea Regulamentului forului legislativ în sensul introducerii pe site a unei aplicaţii informatice prin care cele patru tipuri de iniţiatori ai unei propuneri legislative – senatori, deputaţi, Guvern şi cetăţeni – să poată depune, electronic, proiecte legislative, informează news.ro.

„Nici prin cap nu mi-ar fi trecut că inițiativa mea, semnată de colegii din Senat, va fi adoptată de la începutul legislaturii. E un proiect de modernizare a metodelor de legiferare, refuzat de PSD anul trecut (pentru că… de ce să evoluăm, nu?).

Datorită majorității de centru-dreapta, vom putea depune ONLINE proiectele de lege, inițiativele, întrebările, interpelările etc”, a explicat Alina Gorghiu pe contul de Facebook. 

„Mulțumiri tuturor colegilor care au susținut și semnat proiectul (PNL, UDMR, USRPLUS, AUR)! Mesajul nostru pentru românii e clar: reparăm ce a stricat PSD, digitalizăm, trecem la normalitate!”, a conchis Alina Gorghiu. 

Sursă text: dcnews.ro

Sursă foto: bursa.ro