Diferențe uriașe de temperatură – Peste 35 grade la Medgidia, sub 11 grade în județul Bihor

Vremea instabilă s-a instalat într-o mare parte a țării, iar diferențele de temperatură sunt neobișnuit de mari. Astfel, datele ANM arată că la ora 15.00 erau 10,5 grade la Dumbrăvița de Codru, în Bihor, iar cel mai cald era la Medgidia: 35,2 grade. ANM a dat o serie de avertizări legate de averse, vânt puternic și instabilitate accentuată în mai multe părți ale țării. Exemplele sunt pentru zonele locuite, în zonele montane înalte temperaturile fiind mai mici.

Dumbrăvița de Codru este o comună într-o zonă deluroasă a județului Bihor, iar la stația situată la 586 m altitudine erau doar 10,5 grade. Rece era și la Huedin, oraș situat în județul Cluj: 12,2 grade. În mai multe orașe din Transilvania erau sub 15 grade, mult sub valorile normale ale perioadei.

Însă, la polul opus, în Muntenia și Dobrogea era extrem de cald. Erau 35,2 grade la Medgidia, iar la ora 14.00 au fost 35 de grade și la Cernavodă. 34 de grade au fost și la Oltenița, Călărași și Tulcea.

Exemplele au fost pentru stațiile din localități, însă în zona montană înaltă a fost mai rece: 4 grade în munții Țarcu, 6 grade în Vlădeasa și 8 grade la Bâlea Lac.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro