Diferența dintre vărsat de vânt și pojar

Diferența dintre vărsat de vânt și pojar

Printre bolile copilăriei se numără varicela (vărsatul de vânt) și rujeola (pojarul), care sunt foarte contagioase, însă pot fi prevenite prin vaccinare.

Sursă foto: Shutterstock

Care sunt cele mai întâlnite boli ale copilăriei?

Copiii sunt predispuși să se îmbolnăvească în primii ani de viață, deoarece în această perioadă corpul lor își creează imunitate la infecții. Deși este greu să previi toate bolile copilăriei, unele afecțiuni pot fi ținute la distanță prin vaccinare. Este important, așadar, să i se administreze copilului toate vaccinurile indicate specifice fiecărei vârste, precum și cele opționale, scrie doc.ro.

Printre cele mai întâlnite boli ale copilăriei sunt varicela (cunoscută sub numele de vărsat de vânt), rujeola (numită și pojar), rubeola, oreionul, rotavirusul, gripa, tusea convulsivă (pertussis), hepatita B, conjunctivita, infecțiile urechii, boala gură-mână-picior, gastroenterita virală, durerea în gât, bronșita și răceala obișnuită.

Ce este varicela (vărsatul de vânt) și cum se manifestă?

Varicela este o boală virală foarte contagioasă, care provoacă febră acută și erupții cutanate. O persoană cu varicelă este contagioasă cu 1-2 zile înainte de apariția erupțiilor și până când toate veziculele au format cruste. Acest lucru poate dura până la 10 zile, timp în care persoana trebuie să rămână acasă.

Ce este varicela?

Varicela, cauzată de infecția primară cu virusul varicelo-zosterian, din familia Herpesviridae, este prezentă la nivel mondial, afectând oamenii indiferent de rasă, sex și vârstă. Cu toate acestea, majoritatea cazurilor de vărsat de vânt apar la copii înainte de vârsta de 10 ani. Odată ce o persoană a avut infecția cu virusul varicelei, este puțin probabil să o aibă din nou în viitor, deoarece i se conferă imunitate pe parcursul vieții.

Singura metodă de prevenire a acestei boli este vaccinarea, recomandată copiilor începând cu vârsta de 9 luni și adulților.

 » sursa: www.replicaonline.ro