Dian Popescu: „Nu mai căutați liberalizarea pieței, OMV-ul e pe teritoriu românesc, gazele sunt românești.”

Dian Popescu a fost invitat la conferința pe tema „Provocările globale din sectorul energetic și soluțiile concrete pentru facturile românilor”, care a avut loc pe 15 februarie la Palatului Parlamentului, fiind organizată de partidul AUR.

Cifra de afaceri în Energie este de 30 de miliarde de euro anual, iar bugetul României este de 60 de miliarde. Avem trei structuri și la gaze și la energie, două sunt la 80 de metri de apă sub platforma marină, adică Trident și Black Sea Oil and Gas, iar cealaltă la 2 km de apă sub platforma marină, unde România nu a avut niciodată și nu are tehnologie. Prin decizii, s-au dat Sterling Lukoil și Tridentul, care nu va scoate un gram de gaze, iar Black Sea Oil and Gas scoate 500.000 estimat.

Nu mai căutați liberalizarea pieței, OMV-ul e pe teritoriu românesc, gazele sunt românești. Suntem cel mai mare producător de gaze din Europa după Norvegia. Statul face bani din buzunarele tuturor. E bine ca statul să facă bani, dacă banii vin din alte țări. Alte țări împart profiturile cu noi? Noi, de ce să împărțim profiturile noastre, de la gazele noastre cu ei?! În momente de criză, se adoptă soluții de criză.

Dian Popescu, fost senator: ”Vina principală este a ministrului energiei, are numai greșeli. România a intrat în găleată. Singura soluție care se poate face acum, urgent, este ca Hidroelectrica să cumpere Termo II și Îșalnița, iar Nuclearelectrica să cumpere termocentrala de la Chiscani. Așa se face mixul energetic al României, prin cumpărarea de active de la o companie la alta a statului.”