Dezvăluiri grave din interiorul USR: fonduri cheltuite discreționar și alegeri fraudate în partid

USR este la un pas de implozie, iar susținătorii lui Dacian Cioloș se pregătesc să formeze un nou partid. Deputatul USR, Andrei Lupu, face acuzații grave la adresa actualei conduceri USR și arată faptul că aceștia au refuzat un audit asupra banilor cheltuiți de partid, iar pe lângă asta există suspiciuni de fraudă la alegerile din USR Diaspora.

”Este adevărat că dlui Cioloș i-a fost blocată în BN o auditare a cheltuirii banilor publici încasați, ca subvenție, de USR?

Dacian Cioloș a propus două auditări: în privința modului în care au fost administrați banii până în acel moment și în privința modului în care s-au desfășurat alegerile în cadrul filialei Diaspora, cea mai mare după București. Ambele au fost aprobate în BN și apoi blocate.

Cum adică?

În cazul auditării alegerilor, argumentul, absolut pueril, a fost: contractantul serviciilor de audit e filiala Diaspora, iar președintele ei nu vrea să semneze cererea de auditare formulată către societatea terță de auditare.

Toată lumea știa în partid că acolo au fost niște probleme grave, de exemplu, zeci de voturi de pe un singur IP. Deci aici neîncrederea s-a propagat ca bulgarele de zăpadă în partid.

În cazul auditului financiar, problema e chiar mai gravă. Secretariatul general, care administrează acești bani, a blocat accesul la documente al echipei de auditare alcătuită din experți financiari.

Deci BN a aprobat auditul, iar secretariatul general a refuzat auditorilor accesul la documente privind cheltuirea de către partid a banilor publici primiți ca subvenție?

Corect.

Aveți suspiciuni privind cheltuirea banilor publici?

Nu am avut acces la acte. Simplul fapt că nu s-a dat acces ridică semne de întrebare desigur.”, a spus Lupu, într-un interviu pentru SpotMedia.