Deturnarea protestului fermierilor și transportatorilor! Cu cine poartă negocieri Guvernul PSD-PNL?

Începând cu ziua de vineri, Guvernul Ciolacu a arătat deschidere față de protestatarii pe care i-a ignorat timp de două zile. Motivul? Unii miniștri erau în concediu, cazul ministrului Florin Barbu, iar ceilalți se pregăteau de marea petrecere organizată de PSD la final de săptămână.

Ce s-a schimbat?
Brusc, în ziua de vineri, a fost inventată o așa-zisă delegație a protestatarilor care a stat de vorbă cu premierul Ciolacu, iar sâmbătă au negociat cu Florin Barbu, ministrul agriculturii, și cu Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor.


Cine sunt așa-zișii lideri ai protestatarilor
În urma negocierilor câteva figuri au ieșit în față. Unul dintre cei mai vocali este Dănuț Andruș, un fermieri în vârstă de 51 de ani, care lucrează împreună cu familia circa 1.500 de hectare de teren agricol în localitatea Horodiștea, comuna Păltiniș, județul Botoșani.

Dar, dincolo de această calitate, mai trebuie subliniată și activitatea pe plan politic a lui Dănuț Andruș, care în trecut a candidat pentru funcția de primar al comunei Păltiniș din partea Partidului Social Democrat (PSD). Astăzi, în calitate de protestatar, stă la masă cu colegii săi din PSD.
Un alt personaj care s-a prezentat ca fiind reprezentantul protestatarilor și delegat al acestora este Florin Tomuța, vicepreședinte al COTAR (Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România) și membru fondator al Asociației Operatorilor de Transport Rutier „Apulum”. Dincolo de aceste funcții, Florin Tomuța este un lider local PSD, acesta fiind din luna noiembrie 2023 președintele PSD Alba Iulia.


PSD și PNL negociază cu proprii membri
Dar nu doar PSD negociază cu membrii săi din rândul protestatarilor. PNL, la rândul său, este foarte bine reprezentat. Attila Szabo, cel care se prezintă ca fiind fermier și membru în delegația care negociază cu Guvernul, este și consilier local PNL la Alexandria.
Așadar, analizând toate aceste aspecte, întrebarea care se pune este următoarea: cine cu cine negociază la Guvern? Din câte putem vedea, PSD și PNL și-au chemat proprii protestatari să poarte cu ei negocieri.
O discuție mult prea scurtă pentru probleme mult prea mari ale fermierilor.


Sâmbătă, după discuția cu ministrul agriculturii, toată lumea se aștepta ca delegația fermierilor care a participat la această întâlnire să se lupte pentru drepturile celor pe care ar fi trebuit să îi reprezinte. Numai că, la ieșirea de la negocieri, cei doi reprezentanți ai PSD-ului, Dănuț Andruș din partea protestatarilor și ministrul Florin Barbu, au ieșit umăr la umăr în conferința de presă.


Care a fost principala preocupare a fostului candidat la primărie al PSD-ului? Totul s-a rezolvat din punct de vedere al ministrului agriculturii condus de pesedistul Florin Barbu! Foarte ciudat și foarte rapid. Cum de nu a fost posibil să se rezolve lucrurile atât de repede mai înainte?
Și mai este un aspect: angajamentul luat de ministrul agriculturii a fost în baza unui PROCES VERBAL!!! Ce angajament se bazează pe un simplu proces verbal?

Să nu mai vorbim de simulacrul de la ministerul transporturilor. Acolo nici măcar nu s-au chinuit să facă un proces verbal, ci au făcut o minută pe care au semnat-o!


Pentru cine sunt aceste discuții de fațadă?
Un protest spontan, pornit de la dezamăgirea agricultorilor și transportatorilor, a fost deturnat de pionii PSD și PNL. Motivul? Unul simplu: Guvernul Ciolacu să iasă ca fiind marele salvator.
Însă, chiar este marele salvator Ciolacu? Nici pe departe! Problemele fermierilor și transportatorilor nu se vor rezolva. Vor pleca, din păcate, cu promisiunile deșarte ale guvernului făcute unor delegați aleși pe sprânceană. Și atât! Fermierii și transportatorii nu vor plăti mai puțin pentru RCA, nu vor beneficia de subvenții mai mari, nu vor fi protejați de propriul Guvern. Nu au făcut-o timp de mai bine de doi ani, nu o vor face nici acum.

Foto: Romania TV