Despre eliminarea vocilor anti-vaccinare promisă de Cîțu: „Este o declarație nazistă, iar un asemenea om nu are voie să aibă putere în stat”

Eugen Popescu, directorul Centrului Român de Studii și Strategii a fost invitat la emisiunea Focus prezentată de Olivia Bulboacă din 21 Aprilie pentru a discuta despre trecerea în subordinea guvernului a Institutului Cultural Român, modul agresiv în care sunt asimilați românii din Ucraina, declarația premierului Cîțu privind vocile anti-vaccinare, dar și alte subiecte de actualitate ce pot fi urmărite intregal pe Facebook prin următorul link: https://fb.watch/516kl5DvY0/

Domnul Eugen Popescu vorbește despre proiectul de lege privind organizarea și funcționarea Institutului Cultural Român. Trecerea ICR din subordinea Parlamentului în subordinea Guvernului, mai exact al primului ministru.
Institutul Cultural Român este o instituție fundamentală a statului român prin care România duce dincolo de frontierele sale cultura română. Necesitatea ICR este clară și este o instituție importantă în peisajul pe care România îl arată lumii în general și dincolo de frontiere României, cultura română nu ajunge decât prin ICR.

Nu este normal ca acest institut să plece de la Parlamentul României, unde toate partidele și toată națiunea este reprezentată acolo și ajunge într-o zonă mult mai politizată la nivelul Guvernului României, care va pune o amprentă politică mult mai puternică asupa instituției culturale, iar acest lucru va afecta cu siguranță actul cultural. Pot spune că o trecere la Guvern ar duce practic distrugerea acestui Institut Cultural Român.”

Întrebat despre situația celor peste 500 de mii de români și modul agresiv de asimilare a acestor oameni de către autoritățile din Uracina, precum și trădarea politicienilor români votând un acord militar cu Ucraina, domnul Eugen Popescu răsunde:
„În Parlament a ajuns un acord militar semnat cu Ucraina în septembrie de către ministrul Apărării și ministru de Externe de la Kiev. Acest acord se referă în special la schimburile de tehnologie, de informații și la cooperare în domeniul tehnic. Ucraina vrea să facă parte din NATO, acolo unde România este membră.

Noi avem însă o problemă cu Ucraina și dincolo de interesul nostru ca Ucraina să reziste în fața Rusiei pe frontul deschis, interesul României trebuie să fie comunitatea românească din Ucraina. Diplomația română trebuie să discute cu Ucraina în primul rând această chestiune. Vom semna orice fel de acord, dar și Ucraina trebuie să arate că respectă acordurile internaționale în ceea ce privește drepturile minorităților naționale. În acest moment, Ucraina încalcă aceste acorduri internaționale, inclusiv tratatul bilateral semnat cu România în 1997.”

Domnul Eugen Popescu vorbește despre declarația halucinantă a premierului Florin Cîțu cu privire la eliminarea vocilor anti-vaccinare din societate.
Declarația domnul Cîțu este de o gravitate maximă și ar fi trebuit să fie somat să își dea demisia, dar evident că presa de mainstream și cei care sprijină această coaliție nu a scos în evidență această declarație. În loc să invite la dialog și să spună că trebuie să ascultăm și argumentele celorlalți. Sunt peste 120 de medici care au semnat o scrisoare în care spun efectele nocive ale vaccinării, aceștia sunt MEDICI. Cîțu vine și spune la fel ca într-un soi de regim nazist pentru că declarația are iz nasist.”