Magazin ROPRES

Despre bolunzi, numai de bine…

Despre bolunzi, numai de bine…
Distribuiți acest articol!

Amerindienii dar și alte civilizații medievale, nu-i asupreau defel pe cei cu mințile rătăcite, ba chiar îi protejau. Însă sigur nu îi cooptau în Sfatul Bătrânilor sau în conducerea tribului…

Deunăzi am acuzat judecata și comportamentul unui nou parlamentar. Abia apoi am vizitat una din paginile de Facebook care-i purta numele, și am socotit atunci că trebuie să-mi cer scuze, câtă vreme nu poți acuza un suferind mental.

Pozele postate ar fi fost material didactic suficient pentru un tratat de medicină. Icoane creștine alături cu icoane futuristo-sataniste, poze cu Leonardo di Caprio laolaltă cu imagini ale Sfintei Fecioare. Să te crucești, nu alta. Între timp, pagina respectivă a fost ștearsă, pesemne vreun sfetnic sau dregător de imagine s-o fi sesizat din oficiu. Deci, pas la scuze.

Totuși, vedeți mai sus ce imagine “îndemn la surprimare” a rămas pe Facebook-ul oficial. O găsiți defilând ceva mai în partea de jos a galeriei de poze. E treaba procurorilor dacă vor să se sesizeze sau nu.

Nimeni nu poate fi acuzat când începe să bată câmpii din motive medicale, dacă nu s-a drogat și alcoolizat precum Maradona. Oricare o putem lua pe arătură, din stres sau alte motive. Însă e aiurea să lași în Parlament oameni scrântiți, chiar fie ei de bună-credință în aiureala lor, și să mai lași și populația să se ia după ei.

Fiindcă, din păcate avem destui compatrioți dispuși să creadă că țara poate merge înainte cu un program de guvernare bazat pe “sus-masca, jos masca” sau cu execuții cu Kalașnikovuri, în stil nord-coreean. Astfel de situații chiar se cuvin demascate, ca să folosim un slogan „aurit”.

Până și pentru o simplă angajare sau pentru un permis de conducere se cere examen psihologic. De o așa adeverință medicală ar fi nevoie și pentru investirea în Parlament,

 » sursa: ebihoreanul.ro


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...