Descoperire macabră în regiunea Kiev: Poliția vorbește despre 1.150 de cadavre

Cadavrele a 1.150 de civili au fost recuperate în regiunea ucraineană Kiev iar între 50% și70% dintre acestea au răni de glonț provocate de arme de calibru mic, a anunțat joi poliția ucraineană.

Șeful poliției regionale din Kiev, Andriy Nebytov, a declarat într-o înregistrare postată pe Twitter că majoritatea cadavrelor au fost găsite în orașul Bucea, anunță Reuters.

„Până în prezent, am găsit, examinat și predat instituțiilor medico-legale 1.150 de cadavre de civili morți. Vreau să subliniez că este vorba de civili, nu de militari”, a declarat Nebytov în înregistrarea video, conform Mediafax.

Oficialii ucraineni spun că civilii găsiți morți în Bucea au fost uciși de forțele rusești. Jurnaliștii nu au putut verifica numărul de persoane decedate în Bucea sau circumstanțele morții lor.

Rusia a negat că a vizat civili de la începutul invaziei. Rușii au calificat acuzațiile potrivit cărora forțele lor au executat civili în Bucea drept un „fals monstruos”, menit să denigreze armata.

Videoclipul a fost postat în ziua în care secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, urma să poarte discuții la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.