Deschiderea școlilor, încă o problemă incertă?

La doar o zi înainte de decizie, Vlad Voiculescu a evitat să răspundă la întrebarea legată de începerea semestrului al II – lea, pe 8 februarie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea ieri că decizia depinde de Ministerul Sănătății.

„Nu pot să mă pronunț în momentul ăsta. O să evit să mă pronunț. Întrebați-mă altceva, vă rog”, a fost răspunsul lui Vlad Voiculescu, întrebat, la B1 TV, în legătură cu decizia care va fi luată mâine.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea duminică la Digi24 că decizia de deschidere sau închidere a școlilor nu este luată de Ministerul Educației, ci este de competența Ministerului Sănătății. „Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului, dar cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Scenariul hibrid este eliminat din opțiunile sistemice, dar nu poate fi eliminat pentru acei copii care trebuie să stea acasă și trebuie să aibă acces la învățătură, a arătat ministrul Educației.

„Ne dorim revenirea la normalitate, iar normalitatea nu prevede modalitatea de a alege fără motiv” în ce fel se desfășoară cursurile, a subliniat ministrul. „Înainte de februarie 2020 nu exista posibilitatea de alegere fără motive. Exista posibilitatea de a sta acasă pe motive medicale”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

Decizia privind modul în care se vor desfășura cursurile începând din 8 februarie urmează să fie luată marți, împreună cu președintele Klaus Iohannis, potrivit premierului Florin Cîțu.

Sursă text: digi24.ro

Sursă foto: adevarul.ro