Deputatul Radu Grădinaru îl interpelează pe ministrul Transporturilor cu privire la consolidarea podului de la Corlăteni (jud. Botoșani)

Infrastructura rutieră este una dintre problemele nerezolvate de actuala clasă politică – dacă la nivelul marilor orașe se mai fac investiții importante, la nivelul micilor localități autoritățile locale nu dispun de fondurile necesare. Este cazul localității Corlăteni, care riscă să rămână izolată în cazul în care unicul pod ce leagă comuna de DJ 292 se va prăbuși.

Podul care leagă satul Mateieni de drumul județean 292 Corlăteni – Vorniceni este într-o stare dezastruoasă și reprezintă un pericol pentru cei care îl traversează. Deși în 2020, o comisie formată din reprezentanți ai Prefecturii, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Consiliului Județean a declarat că podul este inoperabil și a interzis circulația pe acesta, podul este traversat zilnic de două microbuze școlare și zeci de autoturisme.

Potrivit informațiilor, autoritățile locale nu pot lua măsuri deoarece nu dispun de fondurile necesare unei investiții de asemenea anvergură. În interpelarea adresată ministrului Sorin Grindeanu, Radu Grădinaru punctează că, în cazul prăbușirii podului, întreaga localitate Corlăteni riscă să rămână izolată deoarece nu există nicio altă rută alternativă.

În acest context, deputatul Radu Grădinaru a sesizat Ministerului Transporturilor această situație și a cerut să se ia măsurile necesare în vederea consolidării construcției pentru a evita o tragedie: „în numele botoșănenilor puși în pericol de starea precară a podului de la Dimăcheni, vă solicit să dispuneți de măsuri clare în vederea unei circulații optime pe ruta respectivă”.