Deputatul PNL Alexandru Muraru: „Procentul scăzut de cadre didactice dispuse să se vaccineze afectează negativ imaginea acestora în societate”

Deputatul PNL Alexandru Muraru, vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, susține că numărul mare de profesori care refuză vaccinarea afectează imaginea acestora în societate. De asemenea, el cere inspectoratelor școlare și universităților să inițieze ample campanii de informare în rândul dascălilor. Contrar declarațiilor sale, imaginea unui profesor în societate nu se formează în funcție de alegerea sa cu privire la vaccinul împotriva COVID-19, ci gradul ridicat de competență în domeniul respectiv.

„Procentul scăzut de cadre didactice care sunt dispuse să se vaccineze afectează negativ imaginea acestora în societate, precum și a sistemului de educație ca întreg. În acest moment, din motive de multe ori neîntemeiate, statutul profesorilor nu este apreciat așa cum ar trebui. Lupta în acest moment se duce în mințile oamenilor, după ce cercetătorii au reușit să confecționeze în laboratoare arma pentru a putea învinge virusul”, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, deputatul PNL Alexandru Muraru.

Totodată, Alexandru Muraru a precizat că rolul profesorilor este „cu atât mai important, cu cât dascălii reprezintă modele pentru elevi și părinți”, el considerând că vaccinul reprezintă singura cale pentru revenirea elevilor în clase.

Sursă text: ziare.com

Sursă foto: ziare.com