Deputatul Mihail Albișteanu a cules impresii de la oamenii care au beneficiat de servicii medicale gratuite: Era nevoie ca de aer de Caravana AUR

Caravana medicală AUR străbate toate localitățile din România – o echipă de medici și voluntari a poposit în județul Iași în comunele Roșcani și Ungheni și orașul Podu Iloaiei, unde oamenii au beneficiat de servicii medicale gratuite. Unii dintre ei au mărturisit că n-au mai fost la un control medical de ani de zile, mai ales că în multe localități din România nu există nici măcar un dispensar. De servicii medicale de specialitate nici nu se poate vorbi, pentru mulți români din zone defavorizate acestea sunt un lux.

Aflat în comuna Ungheni, satul Bosia, deputatul AUR Mihail Albișteanu a stat de vorbă cu oamenii care au venit să beneficieze de un control medical gratuit. A fost aglomerație de dis-de-dimineață. „Era nevoie ca de aer de o astfel de caravană”, a mărturisit o bătrânică.

Atât medicii, cât și voluntarii au afirmat că oamenii sunt bucuroși că au putut beneficia de aceste servicii medicale gratuite – de la analize de sânge la control oftalmologic.

„Am avut mulți zeci de persoane, și la Roșcani, și la Podu Iloaiei și la Bosia – o zonă depărtată de spital, de facilități medicale. Era absolută nevoie să vină o caravană medicală, un spital mobil. Oamenii sunt mulțumiți, au spus unii dintre ei că n-au fost la un control medical de zeci de de ani. N-au avut bani, n-au avut posibilități, n-a avut cine să îi vadă, cine să-i îndrume. Prin această inițiativă, nu doar că au beneficiat de control medical, dar a fost și un un îndemn pentru ei de a avea grijă de sănătate pe viitor”, a precizat Mihail Albișteanu.