Deputatul AUR Sebastian Suciu cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode

Deputatul AUR Sebastian Suciu cere public demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, având în vedere o serie de evenimente grave care indică faptul că MAI nu are capacitatea de a asigura ordina publică, domnia legii şi siguranţa cetăţenilor.

Sebastian Suciu aduce acuzații grave la adresa actualul ministru de Interne: astfel, de la preluarea portofoliului de ministru, Lucian Bode nu a făcut decât să pună umărul la deprofesionalizarea sistemului și să subjuge instituția pentru a promova ca om politic. În plus, a făcut abuz pentru a cenzura opoziția în nenumărate rânduri.

De asemenea, Sebastian Suciu amintește că, în timpul pandemiei, forțele de ordine au acționat împotriva cetățenilor și au aplicat amenzi persoanelor ce refuzau să poarte mască. „Domnul Bode a pus umărul la umilirea, deprofesionalizarea şi ridiculizarea Poliţiei Române”, a conchis deputatul AUR.

La aceste constatări se mai adaugă și reacția întârziată și probleme de conduită ale personalului MAI și a celui din structurilor subordonate în anumite situații. Cele mai recente cazuri care ridică semne serioase de întrebare s-au petrecut de curând în judeţul Giurgiu, în Bucureşti şi în judeţul Sibiu:

„Un şofer de microbuz a fost omorât foarte aproape de sediul Poliţiei, al Parchetului şi Judecătoriei din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu. Un agent de poliţie a accidentat doi copii pe trecerea de pietoni. Unul a murit şi, în timp ce-şi dădea ultima suflare, poliţistul i-a întors trupul cu piciorul, într-un ultim gest care sintetizează dezumanizarea. Recent, şeful Poliţiei din Poiana Sibiului a fost arestat, infracţiunile acestuia având loc ani la rândul, fără ca superiorii săi din MAI să ia măsuri”.