Deputatul AUR Ilie Coleșa desființează programul PSD-PNL pentru redresarea demografică a României: aberații! Soluția constă în deduceri de taxe și impozite

Deputatul AUR Ilie Coleșa a analizat măsurile propuse în programul de guvernare asumat de Guvernul Ciolacu pentru perioada următoare, cu precădere cele privind redresarea demografică. Coleșa a catalogat obiectivele guvernării PSD-PNL drept aberații și a explicat care sunt motivele.

În cadrul unei conferințe de presă, Ilie Coleșa a reamintit că AUR a votat împotriva acestui guvern, care nu este altceva decât „o învârteală între cele două partide nocive”. El a calificat discursul noului premier, Marcel Ciolacu, drept un discurs tipic PSD, care ridică minciuna și demagogia la nivel de artă.

PSD se comportă în continuare ca și cum ar fi în opoziție și nu la guvernare, în sensul că refuză să-și asume că mare parte din problemele pe care le întâmpină România la ora actuală sunt rezultatul politicii dezastruoase PSD-PNL.

„Aceste partide politice ar trebui să dispară de pe scena politică, pentru că nu ne așteaptă nimic bun: avem un deficit bugetar de 27,35 de miliarde de lei pe primele 4 luni ale anului, iar previziunea indică faptul că vom ajunge la un deficit de 100 de miliarde de lei. Avem situație socială extrem de proastă – 34,5% români sunt expuși riscului de sărăcie extremă. Avem datorie de 50 % din Produsul Intern Brut, mai mare cu 15 % față de anul 2019”. Mai mult decât atât, criza demografică se adâncește – anul trecut s-au născut doar 160.000 de copii, față de aproximativ 600.000 cât se nășteau acum 20 de ani.

Măsurile pentru redresarea demografică, simple aberații

Guvernul Ciolacu a promis că va adopta măsuri pentru redresarea demografică, prin intermediul Ministerului Familiei. Se pare că, în buna tradiție PSD-PNL, aceste măsuri sunt decuplate de la realitate. Deputatul Ilie Coleșa a analizat principalele măsuri, iar concluzia este simplă: sunt doar aberații.

„ Avem obiectivul 1 – Programul național-social pentru creșterea natalității, sprijin oferit familiilor formate din 2 persoane sau dintr-o femeie singură pentru fertilizarea in vitro. Un sprijin care poate atinge pe an 45.000 RON și care, conform reglementărilor se poate repeta în anii următori.

Încă un obiectiv pe care ei îl propun pentru creșterea natalității este următorul: TVA redus pentru produsele destinate copiilor – și se propune o reducere de TVA de 5 % pentru produse esențiale pentru creșterea sugarilor. Orice reducere de TVA pentru o anumită categorie de produse nu va avea, în timp, ca efect scăderea prețului pentru acel tip de produse. Orice comerciant va crește prețul până la acel nivel în care va avea suficienți cumpărători, adică deducerea de TVA va merge în buzunarul comerciantului”, a explicat deputatul AUR.

În final acesta a reiterat că singura soluție este reducerea taxării pe muncă pentru fiecare om și o reducere și mai mare a taxelor și impozitelor pentru cei care au copii.