Deputat AUR: Raed Arafat și Lucian Bode trebuie să vină cu răspunsuri pentru tragedia de la Constanța

Având în vedere tragedia petrecută în data de 1 octombrie, în urma căreia șapte persoane au decedat într-un incendiu izbucnit în zona ATI a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, deputatul AUR Dumitru-Viorel Focșa a depus o întrebare către secretarul de stat, Raed Arafat, și o interpelare către ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru a scoate la lumină tragedia de la Constanța.

Având în vedere că am avut peste 14 incendii la spitalele românești doar într-un singur an, este imperios necesar să aflăm adevărul, precum și cine se face vinovat de aceste tragedii.

„Domnule Raed Arafat, ați afirmat că în urma controalelor desfășurate de DSU/ISU Constanța în perioada 2020-2021 la SCBI Constanța au fost constatate mai multe nereguli.

Vă solicit să îmi comunicați, concret, când anume au fost derulate aceste controale, care au fost deficiențele constatate și care au fost termenele de remediere/soluționare a acestora înaintate de reprezentanții DSU/ISU Constanța. Totodată, vă rog să îmi comunicați câte spitale nu dețin avize/autorizații de securitate la incendiu și ce procent reprezintă acestea din totalul instituțiilor spitalicești din România”, se arată în întrebarea depusă de Dumitru Viorel Focșa.

În întrebarea către ministrul Lucian Bode, deputatul AUR solicită demararea unei anchete specifice cu privire la activitatea Comisiei de evaluare a activității managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în special a rezultatului evaluării activității managerului SCBI Constanța, precum și asupra activității Consiliului de Administrație al acestei unități spitalicești.