Deputat AUR: Impunerea certificatului verde reprezintă un act dictatorial

Graba cu care proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a intrat în dezbatere la Camera Deputaților, după ce a fost respins în plen la Senat este cel puțin suspectă. Liberalii și aliații lor din Parlament văd că numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 este în scădere, că așa-zisul „val patru” se stinge, și parcă țin cu tot dinadinsul să vaccineze pe toată lumea ACUM, ca și cum aceasta ar fi prioritatea absolută a unei țări aflate pe marginea prăpastiei.

Orice dictatură începe invocând interesul colectiv. La fel începe, iată, și această dictatură medicală pe care guvernul demis Cîțu și foștii lui aliați (USR), precum și viitorii aliați (PSD) vor să o impună românilor. După ce au comandat 120 de milioane de vaccinuri, slugile lui Iohannis par hotărâte să le inoculeze cetățenilor toate aceste doze, fie că ei vor sau nu vor.

Ca reprezentant al unei importante părți din electoratul românesc și deputat AUR, protestez vehement față de această măsură abuzivă, care ignoră total drepturile omului și convențiile internaționale, care calcă în picioare legislația privind consimțământul avizat în acceptarea tratamentelor medicale.

Impunerea certificatului verde reprezintă un act dictatorial, demn de cele mai cumplite tiranii asiatice și inacceptabil într-o țară europeană. În numele binelui public, guvernanții sacrifică libertățile individuale, care sunt esența democrației. Dacă vor face asta, dacă ne vor impune azi vaccinarea obligatorie, cine poate ști ce ne vor mai impune mâine, în numele aceluiași iluzoriu „bine comun” și al „interesului național”?

Deputat AUR Dorel-Gheorghe Acatrinei