Deputat AUR: Fără clientela de partid în funcții publice!

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa a lansat un apel important către ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, în contextul organizării concursului pentru ocuparea funcției de Director al Direcției de Transport Naval: Fără clientela de partid în funcții publice!

La o analiză atentă a cerințelor solicitate de Ministerul Transporturilor, concursul pare a fi cu dedicație, așa cum se tot obișnuiește la noi în țară. Mai mult, potrivit cotidianului constănțean Replica de Constanța, candidata perfectă pentru acest post este Doina Cojocaru, fost candidat al USR- PLUS la funcția de primar al orașului Ovidiu și președintele formațiunii din această localitate.

În acest context, Focșa afirmă că este inadmisibil ca pentru o astfel de poziție, ministerul să solicite doar „studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă”, și atât, precum și “diplomă a studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă”.

Ce legătură are, domnule ministru, transportul naval cu administrația publică, ba chiar și cu managementul, chiar dacă principiile generale ale acestuia din urmă sunt valabile pentru orice funcție de conducere?

Deputatul AUR i-a solicitat ministrului Drulă să respecte sloganul cu care a tot defilat USR PLUS: „Fără clientelă de partid în funcții publice” și să schimbe cerințele concursului astfel încât postul să fi ocupat de o persoană cu experiența și pregătirea necesare.