Deputat AUR: Domnule ministru Vasile Dîncu, când va fi soluționată cererea privind conferirea titlului de veteran în cazul domnului Nicu Corneanu?

Deputatul AUR de Neamț Mitrea Dumitrina a adresat o cerere ministrului Apărării Naționale privind acordarea titlului de veteran domnului Nicu Corneanu. Cererea de acordare a titlului de veteran a fost depusă la Cercul Militar Județean Neamț în noiembrie 2020. De atunci au trecut doi ani de zile și domnul Corneanu nu a primit niciun răspuns, cu toate că răspunsul la astfel de cereri trebuie comunicat în maxim 30 de zile, conform legii.

Deputatul AUR de Neamț , Mitrea Dumitrina, atrage atenția asupra următoarei situații privind acordarea titlului de veteran domnului Nicu Corneanu:

„În 09.11.2020, Domnul Corneanu a adresat Centrului Militar Județean Neamț o cerere prin care se solicita conferirea titlului de “veteran”, în conformitate cu prevederile OUG 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei, participant la acțiuni militare, cât și a Ordinului M.Ap.N. nr.M88/2016

 În 25.11.2020, Centrul Militar Județean Neamț a comunicat Domnului Corneanu, prin adresa nr.CR-544, că solicitarea dumnealui, cu toată documentația depusă, a fost înaintată către structura desemnată din cadrul M.Ap.N. cu nr. A-3104 în vederea analizării și conferirii titlului de “veteran”, respectiv eliberarea legitimației tip “veteran”, a transmis Mitrea Dumitrina.

Mai mult, în momentul în care domnul Corneanu a luat legătura cu Centrul Militar Județean Neamț i s-a spus că soluționarea acestei cereri nu intră în atribuțiile lor, ci a structurii de analiză din cadrul M.Ap.N. Cu toate că răspunsul la cereri, respectiv petiții se prezintă în 30 de zile. În cazul de față, nu numai că nu s-a răspuns în termen, ci au trecut mai bine de 453 de zile de când a fost depus cererea.