Deputat AUR Diaspora: România trebuie să adopte de urgență toate măsurile care se impun pentru contracararea amenințărilor hibride venite dinspre Federația Rusă

Deputatul AUR Boris Volosatîi solicită ca autoritățile române să ia „măsuri concrete și adecvate de contracarate a amenințărilor hibride venite dinspre Rusia”. 

„România și Republica Moldova sunt expuse puternic amenințărilor clasice și hibride, atât convenționale, cât și neconvenționale venite dinspre Rusia, care recurge la diverse metode pe plan informațional-mediatic, economic, bisericesc și electronic”, atrage atenția deputatul AUR din Diaspora Boris Volosatîi.

Deputatul AUR a amintit de decizia Chișinăului de a bloca, în 26 februarie, site-urile filialei de limbă română a postului rus de stat Sputnik și a agenției Gagauznews.

„În condițiile în care România a aderat, în noiembrie 2008, la Centrul European de Excelență pentru Contracararea Amenințărilor Hibride, considerăm că țara noastră trebuie să adopte de urgență toate măsurile care se impun pentru contracararea amenințărilor hibride venite dinspre Federația Rusă. În acest context, este de neînțeles de ce Bucureștiul nu blochează pe teritoriul național accesul la resursele electronice ale regimului marionetă instalat de Moscova la Tiraspol. Cu atât mai mult nu înțelegem de ce aceste resurse nu sunt blocate de Chișinăul oficial.  


De asemenea, considerăm necesar ca autoritățile de la București să reia toate demersurile pentru ca TVR Moldova, care a câștigat un proces împotriva Republicii Moldova la CEDO, să-și poată recăpăta frecvențele de emisie deținute anterior. Românii din Republica Moldova au nevoie de informare corectă și obiectivă în limba maternă pentru a nu mai fi lăsați pradă propagandei și manipulărilor mediatice străine”, a completat Boris Volosatîi .