Deputat AUR – „De la grânarul Europei, România a ajuns să pună pe masă pâine congelată din țările limitrofe”

Generalul Maior Nicolae Roman, actual deputat AUR, a vorbit într-un interviu despre potențialul pierdut de către România în domeniul agriculturii. Ce a însemnat agricultura românească în perioada interbelică și ce înseamnă în zilele noastre. De ce clasa politică a neglijat un domeniu la care România era campioană?

Banii europeni sunt banii noștri, iar fiecare cetățean din România plătește în mod direct acești bani în fiecare an. Problema este că România absoarbe cea mai mică resursă financiară din Europa, iar dacă vrem să căutăm răspunsul trebuie să ne uităm la clasa politică din ultimii 30 de ani. Noi va trebui să avem politicieni care să gândească și pentru țară, iar dacă facem primul pas, România va reintra pe drumul cel bun.

România a produs foarte mult și a fost grânarul Europei în perioada interbelică, dar marea rușine este că în zilele noastre, România a ajuns să pună pe masa cetățeanului pâine congelată adusă din țările limitrofe. Cel care administrează încrederea românului este de vină pentru această rușine. Guvernul trebuie să pună pe masă programe care să încurajeze producția internă și care să încurajeze micul producător. Nu trebuie să ne mirăm de faptul că noi nu avem un sistem de sănătate care să răspundă standardelor actuale.” afirmă deputatul AUR, Nicolae Roman.