Deputat AUR către ministrul Drulă: Care este impactul tehnologiei 5G asupra sănătății oamenilor?

Guvernul Cîțu accelerează implementarea tehnologiei 5G în România, fără să ofere informații opiniei publice despre impactul pe care această tehnologie îl poate avea asupra sănătății oamenilor. În acest context, dr. Sorin-Titus Muncaciu (AUR) i-a adresat Ministrului Cătălin Drulă o întrebare parlamentară pe această temă pe în date de 21 aprilie 2021, care a rămas fără răspuns.

În aceste condiții, deputatul AUR a reiterat solicitarea, în speranța că ministrul Drulă va răspunde la următoarele întrebări deosebit de importante:

  1.  Există studii privind impactul asupra sănătății al utilizării pe termen lung a tehnologiei 5G realizate de Ministerul Sănătății, respectiv de unitățile cu personalitate juridică aflate în subordinea, sub autoritatea sau sub coordonarea ministerului pe care îl conduceți și, în caz afirmativ, care sunt acestea?
  2. Dețineți o bază de date privind studiile realizate în Uniunea Europeană privind impactul asupra sănătății al utilizării pe termen lung a tehnologiei 5G și, în caz afirmativ, care sunt acestea?

Camera Deputaților a adoptat pe 9 mai a.c. proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.