Deputat AUR: Câți oameni se mai ocupă de agricultură în propria fermă/gospodărie?

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a făcut o interpelare către ministrul Agriculturii Adrian Oroș pentru a obține statistici despre numărul românilor care se mai ocupă de agricultură în propria fermă/ gospodărie.

Aceste date sunt importante având în vedere asaltul care se dă asupra fermierului român, în contextul în care reprezentanții DSVSA au stabilit că „este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public, direct din gospodăria proprie”.

Având în vedere cele de mai sus, deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a făcut o interpelare pentru a cere informații privind numărul persoanelor care se mai ocupă de agricultură în propria fermă/ gospodărie (anii 2019-2020), după cum urmează:

  1. Numărul producătorilor agricoli persoane fizice deţinători ai unui atestat de producător şi ai unui carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol, obținute în condițiile Legii nr. 145/2014; 
  2. Numărul producătorilor agricoli persoane fizice autorizate/întreprinderi individuale/întreprinderi familiale, deţinători ai unei adeverințe, obținute în condițiile Legii nr. 145/2014.