Declarație surprinzătoare din PE: Comisarul pentru agricultură le-a mulțumit fermierilor români pentru că au protestat

Comisarul european pentru agricultură, le-a mulţumit luni fermierilor români, că au protestat faţă de politica agricolă a Uniunii Europene.

Declaraţia a fost făcută la Bruxelles în fața fermierilor noştri care au cerut simplificarea birocraţiei şi ajutoare financiare.

Fermierii români au venit cu câteva propuneri clare. Au cerut stabilitate în ceea ce privește legile și reglementările din agricultură, să nu se mai schimbe odată la 7 ani și au cerut simplificarea birocrației.

Fermierii români vor, totodată, fonduri suplimentare dacă se aplică scheme de mediu și au cerut oficialilor europeni să nu mai reducă fondurile din politica agricolă comună în condițiile în care și așa au avut probleme cu finanțarea.

Comisarul european pentru agricultură a făcut o declarație surprinzătoarea, acesta le-a mulțumit fermierilor români pentru că au protestat. Declarația vine cu doar o zi înainte de protestele fermierilor belgieni, aceștia au anunțat că își vor exprima nemulțumirile în fața Consiliului European acolo unde se întâlnesc miniștrii agriculturii din statele membre.

Fermierii români nu vor participa la proteste, dar vor veni aici la Parlamentul European pentru a căuta soluții și cu deputații români.