Decizie radicală: Se RENUNȚĂ la organizarea sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva ca în ceilalți ani

După ce Guvernul a interzis românilor să participe la pelerinaje ținute în localitățile în care nu au buletin sau viză de flotant, Mitropolia Moldovei și Bucovinei ia o decizie radicală pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Astfel, conform purtătorului de cuvânt al MBB, Constantin Sturzu, Mitropolia ”a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie”.

Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva.”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Totuși, ”dacă nu va fi un număr mare de închinători și rândul va putea fi gestionat în continuare doar în catedrală și în curte, cel mai probabil că nu se va mai scoate racla deloc. Dar vom informa din timp asupra oricăror decizii în acest sens.”, a adăugat Constantin Sturzu.