De la dinozauri de jucărie la crose de golf – obiectele neobișnuite duse de astronauți în spațiu

În afară de lucrurile esențiale pentru orice călătorie, suvenirurile, obiectele norocoase sau care poartă o anumită simbolistică spun multe despre lumea noastră interioară. Când cei doi astronauți de la bordul rachetei SpaceX Falcon 9 au pornit în călătoria istorică înspre Stația Spațială Internațională, totemul lor a fost un dinozaur de jucărie, luat cu ei la cererea băieților lor, notează The Guardian.

Credincioșii obișnuiesc să ia cu ei un crucifix, un rozar sau o copie a Bibliei; marinarii superstițioși încă poartă cu ei amulete pentru a avea parte de o „călătorie lină”; soldaților le sunt dragi pozele iubitelor iar înainte de apariția fotografiei aceștia obișnuiau să poarte cu ei un medalion cu o bucată din părul persoanei iubite.

Când cei doi astronauți de la bordul rachetei SpaceX Falcon 9 au pornit în călătoria lor istorică, totemul lor a fost un dinozaur de jucărie, luat cu ei la cererea băieților lor.

În timpul misiunilor Apollo pe lună obiectele pe care astronauții le puteau lua cu ei erau limitate: fiecare avea dreptul la doar o mică pungă pentru lucruri personale.

Deloc surprinzător, mulți au ales să ia cu ei fotografii cu familia deși mai unic a fost astronautul Charles Duke,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro