De ce s-a făcut medic Raed Arafat și de ce a rămas în România: „Mă simt român. Aici mă simt acasă”

Raed Arafat a venit în România în 1981, când avea 16 ani și jumătate, iar prima amintire pe care o are este o „țeapă” cu un taximetrist care i-a cerut 50 de dolari pentru o cursă care făcea 50 de lei la vremea aceea.

„Era un șoc, nu era ceva obișnuit pentru mine, era cu totul diferit, dar nu neapărat în sensul negativ. Încet-încet începi să te obișnuiești, sunt oameni foarte OK, reguli foarte ciudate impuse de regimul de atunci, dar dorința de a face Medicina era mult mai puternică decât orice altă problemă”, a relatat Raed Arafat despre primele impresii într-o țară care trăia în plină dictatură comunistă.

Medicină împotriva voinței tatălui

Raed Arafat a ajuns în România pentru că a fost prima țară care a răspuns solicitării făcute de a veni la studii. Depusese cereri în mai multe locuri pentru a studia la universitate. Inițial, cererea aprobată în România fusese pentru Politehnică, dar odată ajuns în țară, și-a schimbat opțiunea pentru Medicină, pentru că se putea acest lucru.

„Nu era voința tatălui meu să fac Medicină. Eu am mers contra voinței lui, dar a fost o intenție pe care am avut-o de la 14 ani aproape.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro