De ce nu a discutat Ministrul Energiei cu minerii din Valea Jiului

„În week-end au venit foarte mulţi politicieni, au încercat să se suie pe valul de proteste, cu toate că oamenii îşi declarau cu adevărat nemulţumirea pentru întârzierea plăţii salariilor. Nu cred că a fost de bun augur ceea ce au făcut anumiţi lideri politic, să se ducă acolo.

Eu sunt un om care când spun un lucru îl şi fac şi când am spus că am rezolvat problema salariilor o rezolvasem de vineri. Nu cred că prezenţa mea ar fi fost benefică sâmbătă şi duminică, în condiţiile în care ştiam că din Fondul de garantare al creanţelor salariale nu se pot plăti tichetele de masă, ajutorul de transport pe care minerii îl solicitau. Nu te poţi duce fără soluţii, deci nu era soluţie de propus în Valea Jiului, nefiind găsită soluţia. Soluţia s-a găsit astăzi de către doamna ministru a Muncii, doamna Turcan, şi după ce soluţia este găsită astăzi am aprobat, în şedinţa de Guvern, normele metodologice.

Sigur că putem discuta mai departe de soluţia pe termen lung. Când avem toate soluţiile conturate, vom merge cu certitudine şi vom discuta şi cu minerii. Nu e vorba de a fugi, problema e să te duci să rezolvi, nu să te urci pe un val de simpatie sau pe ceva de genul acesta. Trebuie să te duci şi când spui un lucru trebuie să te ţii de el să-l faci. (…) Nu aveam ce să le comunic că le rezolv sâmbătă şi duminică problema cu tichetele de transport şi atunci nu te duci să nu rezolvi o problemă, te duci când ai problema rezolvată şi când am problema rezolvată o să mă duc”, a explicat Virgil Popescu la b1.

Ministrul Energiei a adăugat că a discutat cu omologul său de la Fonduri Europene despre Fondul de tranziţie justă pentru Valea Jiului.

Cei aproximativ 80 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni de şase zile au ieşit la suprafaţă şi au renunţat la protest, luni seară, după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că s-au găsit soluţii pentru situaţia din Valea Jiului.

Sursă text: stiri-covid19.eu

Sursă foto: b1.ro