De ce Emiratele Arabe sunt atât de interesate de planeta Marte

​Emiratele Arabe Unite vor lansa curând din Japonia misiunea numită Hope cu o sondă ce va orbita Marte pentru a face ample observații atmsoferice. Deși misiunea este modestă în comparație cu celebrele rovere americane ce ajung la suprafața Planetei Roșii, ea spune multe despre ambițiile țării arabe. Cu totul specială este și abordarea Emiratelor care, nici nu au construit singure de la zero totul, fiindcă ar fi durat enorm, dar nici nu au cumpărat totul de la alte țări.

Emiratele Arabe Unite (EAU) nu sunt un nume în explorarea spațială, dar pot ajunge. Se discută de mai bine de un deceniu despre o misiune către Marte, în 2014 s-au purtat discuții științifice în SUA, iar în 2015 a fost anunțată misiunea spațială al cărei debut ar fi trebuit să fie pe 14 iulie, dar lansarea de pe insula japoneză Tanegashima a fost anulată din cauza vremii.

Emiratele au aproape 10 milioane de locuitori pe o suprafață cât o treime din cea a României. Deși țara este mică, ea are din plin bani și ambiție. Misiunea este gândită să investigheze rarefiata atmosferă marțiană, iar naveta care-și va întinde aripile cu baterii solare după lansare va orbita timp de doi ani,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro