De ce ar trebui să dezinstalăm aplicațiile pe care nu le mai folosim?

De ce ar trebui să dezinstalăm aplicațiile pe care nu le mai folosim?

Specialiștii în securitate informatică ne oferă câteva motive pentru care ar trebui ca aplicațiile pe care nu le folosim să fie șterse.

Conform unui studiu în dezvoltare software, aplicațiile din telefonul nostru stochează informații și înregistrează activitatea noastră pe dispozitive. În plus, aceste aplicații pe care nu le mai utilizăm consumă memorie, ceea ce poate face ca dispozitivul să reacționeze mai greu la cerințele noastre.

”În funcție de scopul aplicației, este posibil ca unele să continue să adune date, chiar dacă nu au mai fost deschise de luni de zile. Câteodată, aceste comportamente sunt implementate special de către programatori, însă uneori pot fi și rezultatul unei erori”, a precizat Silviu Stahie, specialist în securitate informatică.

”În cazul unor aplicații care folosesc conturi de utilizatori stocate pe server, aceste vor rămâne acolo, împreună cu toate datele care au fost colectate până atunci. Singura modalitate de a șterge și acele date este de a șterge contul respectiv”, punctează specialistul. Asta înseamnă că dacă vrei să nu mai folosești Instagram, de exemplu, mai întâi trebuie să-ți ștergi contul și abia apoi aplicația”.

Sursă text: libertatea.ro

Sursă foto: playtech.ro