ROPRES

Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru al Finanțelor a fost condamnat la 6 ani de închisoare

Distribuiți acest articol!

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor, s-a predat marți în Italia, la o secție de poliție din regiunea Napoli, potrivit presei din Peninsulă.

Vâlcov era dat în urmărire generală, după o condamnare definitivă la 6 ani de închisoare, pentru trafic de influenţă și spălare de bani.

Darius Vâlcov este în custodia autorităților judiciare italiene, au confirmat și surse din Poliția Română, chiar dacă deocamdată Ministerul Justiției de la Roma nu a informat oficial guvernul român. Vâlcov a așteptat trei săptămâni de la condamnare să se predea la o secție de poliție de la Cortici, un mic orășel de lângă Napoli.

Cel mai probabil, Darius Vâlcov a ajuns de marți noapte într-un penitenciar, iar justiția italiană trebuie să decidă acum dacă pune sau nu în aplicare mandatul international emis pe numele lui Vâlcov și dacă va fi plasat în arest, cel mai probabil arest la domiciliu, pentru că este deja arhicunoscută atitudinea judecătorilor din Peninsulă față de condamnații din România.

Șanse minime ca Darius Vâlcov să fie extrădat în România

Șansele lui Darius Vâlcov să se întoarcă în România par a fi inexistente, pentru că au fost atâtea și atâtea cazuri de persoane condamnate definitiv pentru corupție în România, în care justiția italiană nu a considerat că este cazul să le extrădeze.

În urma acestor infracțiuni, fostul demnitar ar fi încasat necuvenit peste 1,5 milioane de euro.

Darius Vâlcov s-ar fi predat în Portici – un oraș din regiunea Campania, provincia Napoli, potrivit presei italiane. Fostul demnitar ar fi contactat poliția, după care s-ar fi prezentat la secție.

Darius Vâlcov a fost dat în urmărire internațională în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Era de negăsit după condamnarea la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul tablourilor.

Fostul primar al Slatinei a fost gasit vinovat acum pentru trafic de influenta si spalare de bani, infracțuni în urma cărora ar fi încasat necuvenit peste un milion si jumatate de euro. Ca să acopere acest prejudiciu instanța a pus sechestru pe bani şi bunuri de peste 7,2 milioane de lei, printre care 3 lingouri de aur şi 172 de tablouri.

Darius Vâlcov a primit șpăgi de 1,5 milioane de euro
Darius Valcov a primit șpăgi de peste 1,5 milioane de euro de la omul de afaceri Teodor Berna, spun anchetatorii. În schimbul banilor, acesta ar fi câştigat contracte publice în judeţul Olt. Valcov a investit o parte din bani în 172 de tablouri de valoare, pe care procurorii DNA le-au ridicat în urma percheziţiilor.

În repetate rânduri, Vâlcov a încercat să-i convingă pe judecatori ca este nevinovat.

Imediat după sentință, s-a speculat că ar fi fugit de mult în Italia.

Vâlcov s-ar afla în Italia, țară preferată de mai multi politicieni, persoane publice sau oameni de afaceri condamnati la inchisoare in Romania. În ultimii ani am asistat la un exod al condamnaților din țara nostră care au plecat în Peninsulă și-au stabilit acolo reședința ori și-au deschis afaceri, motive pentru care unii judecători italieni au refuzat extradărea românilor condamnați.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...