Darius Pop, deputat AUR: Impunerea certificatului verde îi va diviza și mai mult pe români

În urmă cu un an și jumătate, la începutul pandemiei, guvernul PNL a copiat de la guvernele occidentale măsura carantinării obligatorii a întregii populații, când în România nu erau nici măcar o sută de cazuri de Covid. Atunci, domnul Arafat susținea că măsura este obligatorie, pentru stoparea pandemiei.

Astăzi, când sunt peste 15.000 de cazuri și sute de morți zilnic, același domn Arafat nici nu vrea să mai audă de carantină – pentru că nici în Occident nu a mai fost impusă. În schimb, guvernanții, lipsiți de soluții proprii, vor să copieze iar modelul occidental, impunând certificatul verde și, implicit, obligativitatea vaccinării.

AUR este singurul partid care se opune deschis acestei măsuri abuzive, considerând că fiecare ființă umană trebuie să decidă singură ce este mai bine pentru ea și că nimeni nu poate fi obligat să accepte tratamente medicale cu care nu este de acord.

Guvernanții și așa-zișii specialiști, care trag cu ochiul la ce fac țările din Vest ca să copieze măsurile și la noi, vor de fapt să transforme națiunea română într-o turmă de oi placide, care să accepte fără crâcnire orice vaccin, medicament sau tratament experimental. Certificatul verde este o absurditate, după cum la fel de absurd este să impui oamenilor să se vaccineze cu un produs pentru care însuși producătorul nu oferă nicio garanție și nu-și asumă nicio responsabilitate. Eu, ca deputat AUR de Maramureș, voi vota împotriva certificatului verde. Mai mult decât atât, voi merge în teritoriu și le voi cere oamenilor care au votat poate alte partide, au votat PSD, PNL, USR sau UDMR, să le scrie aleșilor lor să nu voteze nici ei această lege. Pentru că este o lege nedreaptă, care nu va rezolva cauza problemei, în schimb va îngrădi libertățile cetățenești și-i va diviza și mai mult pe români”, a declarat deputatul AUR Darius Pop.