Daniel Gheorghe Rusu(AUR): „Vechea clasă politică încearcă prin toate mijloacele ca cetățenii moldoveni să nu ajungă la vot în ziua alegerilor”

Daniel Gheorghe Rusu, deputat AUR, împreună cu Leonid Boaghi, primar de Sireți din Republica Moldova, au fost invitați la emisiunea Focus, prezentată de Olivia Bulboacă, pentru a discuta despre alegerile anticipate din Republica Moldova. Urmăriți această emisiune pe Facebook prin linkul următor: https://fb.watch/68gn2Jk0BH/

Întrebat dacă Basarabia este România, domnul Daniel Gheorghe Rusu răspunde: „Este România și va fi pentru totdeauna România. Faptul că ne desparte această graniță nedreaptă și faptul că o greșeală istorie care nu a fost încă reparată este doar o chestiune de timp până ce această unire va ajunge la bun sfârșit. Există același popor de ambele maluri ale Prutului, vorbim aceeași limbă, avem tradiții și culturi identice. Faptul că am avut marea șansă și norocul de a ne dezvolta datorită intrări noastre în Europa, România a înaintat puțin, dar asta nu ne poate convinge că Basarabia nu este România. Vom face tot ce ne stă în putință ca dezideratul unirii să fie unul real și să fie unul în prim plan pe plan politic și pe plan național.

Este o rea intenție din partea Guvernului din Republica Moldova și blocul socialiștilor și comuniștilor și fac tot posibilul ca cetățenii Republicii Moldova, mai ales cei plecați în străinătate, să nu ajungă la vot în ziua alegerilor. Și-au dat seama că după ce au distrus visurile oamenilor de a trăi bine, se tem și este foarte clar intențiile acestei clase politice învechite.”

Leonid Boaghi, primar de Sireți din Republica Moldova, vorbește despre unire și reîntregire a celor două maluri de Prut: „Într-adevăr, Basarabia este România și va fi România. Cert este că istoria spune că am fost mereu un popor și suntem aceeași națiune, cu aceleași tradiții, cultură și domnitori. Oamenii din Basarabia au fost într-o continuă perioadă de dezbinare și deznaționalizare, mai ales în perioada sovietică. Un impact foarte mare au avut deportările în care au fost distruse toate sufletele românești.

La aceste alegeri există o organizație politică care încearcă să unească aceste state și care are șanse reale să accede în Parlament. Această organizație este Alianța pentru Unirea Românilor care este prezent în Parlamentul românesc. Referitor la secțiile de votare, asistăm la un grad de neprofesionalism din partea conducerii CEC, care a dat o hotărâre prin care s-au stabilit un număr mic de secții de votare în diaspora. Numărul de secții de votare deschise peste hotare sunt foarte puține, având un număr de peste 500.000 de mii de moldoveni plecați.

Acest număr redus de secții de vot este o decizie politică, deoarece știm foarte bine că diaspora votează pe segmentul de dreapta.”

Urmăriți în continuare această emisiune, accesând următorul link