Daniel Gheorghe Rusu, deputat AUR Alba Iulia: „Ministerul Mediului este complice la defrișarea pădurilor din România”

Daniel Gheorghe Rusu, deputat AUR de Alba Iulia împreună cu Pitea Felician și Pitea Vasile Dănilă, au venit la emisiunea Focus cu Olivia Bulboacă din 19 Martie pentru a discuta despre lipsa de interes a autorităților și complicitatea direcției silvice Alba Iulia la defrișarea pădurilor din România.

Domnul Pitea Felician împreună cu domnul Pitea Vasile Dănilă susțin că din anul 2018 le-a fost deposedată fără voia lor o suprafață de teren și mutate bornele acestuia cu implicarea autorităților. „Am depus plângere penală la toate instituțile statului, până la Ministerul Mediului: pădurar, primar, poliție, direcția silvică Alba Iulia. Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor de la acea vreme, a trimis corpul de control să confirme petiția noastră. Aceștia au găsit limitele terenului mutate și tăieri ilegale pe aproape jumătate din suprafața terenului. Corpul de control al Ministrului Mediului ne-a solicitat bani pentru plata expertizei și pentru toate cheltuielile aferente acestui control. Până în ziua de astăzi nu am primit niciun răspuns de la minister pentru rezolvarea acestei situații. Prin lipsa reacției acestor autorități, ne spun că terenul e al nostru, dar pădurea nu.”

Domnul deputat Daniel Gheorghe Rusu, a fost să depună în numele acestor oameni o petiție la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, la Ministerul Justiției și la Ministerul de Interne. Mie ca deputat mi-au vorbit urât dar, cum au auzit că sunt deputat, au schimbat deodată atitudinea. Am fost la toate ministerele, să vedem cum încearcă să își bat joc de români. Le-am cerut să rezolve problemele românilor, inclusiv am vorbit cu domnul ministru, dar el mi-a zâmbit frumos și doar atât. I-am cerut să apere pădurile românilor.