Daniel-Gheorghe Rusu (AUR): Nu există o Europă unită fără valori creștine, fără Dumnezeu!

Daniel-Gheorghe Rusu, deputat AUR, a explicat într-o postare pe pagina sa de Facebook că Alianța pentru Unirea Românilor nu are o viziune anti-Europa, ci „anti-prostie și anti-ipocrizie”. AUR prețuiește valorile europene, dar și cele creștine pentru că România nu se reduce la o simplă democrație, ci este o ţară creştin-ortodoxă.

Deputatul consideră că nu poate exista „o Europă unită fără valori creștine, fără Dumnezeu”.

Se vorbește tot mai mult despre „valorile europene” (respect pentru demnitatea umană; libertate; democrație; egalitate; stat de drept; respectarea drepturilor omului, inclusiv cele ale minorităților), însă, după părerea noastră, ce este cel mai important, este exercitarea acestor valori, respectând cea mai importantă poruncă și valoare creștină – dragostea față de om, iubirea aproapelui!

România este o ţară creştin-ortodoxă, cu rădăcini creştine milenare, cu o societate în care tradiţiile religioase au fost moştenite din generaţie în generaţie. Chiar dacă apar în concepţii „mai moderne”, România păstrează valorile creştine care guvernează relaţiile dintre membrii societăţii. Reflectarea, consacrarea şi ocrotirea valorilor creştine în constituţie, naţională sau europeană, constituie un deziderat nu numai NECESAR, ci şi OBLIGATORIU! Se menționează peste tot că „Uniunea urmărește să promoveze pacea, valorile sale și bunăstarea popoarelor sale”, dar CUM se poate realiza asta dacă valorile CREȘTINE, DEMOCRATE ȘI NAȚIONALE nu fac parte din fundamentul funcționării Uniunii Europene? Pentru noi, cei din AUR, nu există o Europă unită fără valori creștine, fără Dumnezeu!”, a scris Daniel-Gheorghe Rusu pe pagina sa de socializare.