Daniel-Gheorghe Rusu (AUR): M-am născut liber și vreau să trăiesc liber

„Noi nu ne-am asumat ca organizatori acest protest împotriva vaccinării. Noi doar ne-am dus alături de societatea civilă, alături de ONG-urile care au fost prezente, pentru că, acești oameni ne-au ales  și ne-au trimis în Parlament să-i reprezentăm iar când există o problemă, nu-i putem da uitării.

AUR nu este un partid anti-mască, nu suntem un partid anti-vaccin, noi suntem  un partid al anti-obligativității, un partid liber care iubește libertatea, aceasta fiind unul dintre pilonii pe care a fost clădit acest partid.

Dacă simt mâine nevoia să mă vaccinez, mă duc și mă vaccinez, nimeni din AUR nu mă va opri și nu mă va putea opri nimeni dacă voi simte nevoia să fac acest lucru. Deci, noi suntem un partid împotriva obligativității vaccinului și împotriva obligativității purtării măștii! M-am născut liber și vreau să trăiesc liber!

Dacă vreți să faceți obligatorie vaccinarea, trebuie să modificăm constituția țării, acolo unde se prevăd foarte clar drepturile omului , dreptul la sănătate, la intimitate, trebuie să vorbim la Comisia Europeană să retracteze acea declarație de La Oviedo din 1997, unde, la fel, sunt stipulate foarte clar aceste drepturi. Deci, sunt multe de făcut” – au fost declarațiile invitatului emisiunii, Daniel-Gheorghe Rusu, deputat AUR, făcând referință la ideea de libertate națională a României.

Întreaga emisiune FOCUS cu Olivia Bulboacă, din 10 martie 2021, o puteți urmări aici.