Daniel Gheba (AUR) critică lipsa de implicare a autorităților: Orșova este un oraș plin de gunoaie, iar turismul este o bătaie de joc

Orșova, un municipiu cu potențial imens ca aproape toate orașele situate în zone geografice deosebite, a fost abandonat de autoritățile locale, care nu s-au implicat în niciun fel în dezvoltarea sa. Altădată considerat „Costa de Azur a Dunării”, Orșova este în prezent un oraș plin de gunoaie, unde turismul este o bătaie de joc. În lipsa oricăror alternative, oamenii au ales să părăsească orașul – populația scade de la an la an. Astăzi mai sunt 8.506 de persoane, potrivit datelor oficiale.

Daniel Gheba, deputat AUR de Dolj, a vizitat acest oraș în cadrul campaniei „Vara românilor” pentru a sta de vorbă cu oamenii și a afla problemele pe care le întâmpină municipiul. În cadrul vizitei sale, deputatul a constatat că orașul a fost neglijat în ultimele trei decenii.

„Acest oraș arată groaznic, execrabil. Orașul este foarte murdar, mizerabil, gunoaie aruncate peste tot, iarbă în multe locuri netăiată, iar pe malul Dunării am observat foarte multe gunoaie, ceea ce nu cred că ar trebui să existe. Turiștii, ca să poată să urce într-o ambarcațiune, trebuie să sară un gard de 1,20 metri înălțime. Acesta nu e turism, e bătaie de joc, având în vedere că locuitorii nu au gaze naturale”, a afirmat Gheba.

Principalele problemele de care se plâng oamenii țin de curățenie, încălzire și de lipsa de interes a autorităților.

„Orșova are un foarte mare potențial. Din păcate, administrația actuală nu numai că nu vrea să fructifice acest potențial, parcă vrea să pună o frână în dezvoltarea acestui municipiu”, a adăugat Daniel Gheba, care a precizat că AUR are soluții pentru Orșova. „AUR va veni cu oameni pregătiți, cu soluții pentru a administra așa cum trebuie acest municipiu”, a mai spus deputatul.