Daniel Băluță a anunțat „cu bucurie” că numele liceului Mircea Vulcănescu a fost schimbat. Sorin Lavric (AUR): Vulcănescu a murit ca un martir, iar Băluță va trăi în puf, precum o veritabilă Iudă

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), a anunțat „cu bucurie” că numele liceului Mircea Vulcănescu s-a schimbat în liceul economic nr.1. Băluță și-a văzut astfel visul îndeplinit – decizia a fost luată pe ascuns pentru a evita orice formă de protest din partea societății civile. Senatorul AUR Sorin Lavric a reacționat dur și l-a caracterizat pe Băluță drept un trădător și oportunist, care, spre deosebire de martirul Mircea Vulcănescu, va trăi în puf, precum o veritabilă Iudă.

Sorin Lavric a afirmat că, în opinia sa, decizia a fost luată rapid și pe ascuns pentru că primarul Sectorului 4 nu are coloană vertebrală și s-a grăbit să-și arate să se ploconească în fața directorului Institutului Elie Wiesel pentru a-și asigura o funcție pe viitor.

„Graba nu o pot explica decât prin intenția lui răspicată de a se mai gudura încă o dată pe lângă Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel. Nu este nimic altceva decât un serv în a cărui conștiință dorința de a-și pleca spinarea în fața lui Alexandru Florian a prins rădăcini adânci.

Să anunți cu bucurie scoaterea lui Vulcănescu de pe frontispiciul unui liceu e semn izbitor de atrofie morală. Veninul plin de bucurie din sufletul lui Băluță e amoral. El gândește logic, pragmatic și oportunist: a calculat bine ca să doarmă pe moale. Dar să nu-și facă iluzii: un cariu tenace îi va roade conștiința amorală în fiecare noapte, fiindcă gestul lui trădează o gravă lacună spirituală. Amoral fiind, spiritul lui Băluță este antiromânesc și anticreștin.

Vulcănescu a murit ca un martir, iar Băluță va trăi în puf, precum o veritabilă Iudă”, a declarat Sorin Lavric.

Reamintim că, potrivit portalului Edupedu.ro, primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, a făcut următoarea declarație miercuri, 5 aprilie:

„Anunț cu bucurie că, astăzi, Consiliul de Administrație a luat decizia să schimbe numele instituției de învățământ din Liceul Tehnologic «Mircea Vulcănescu» în «Liceul Economic nr. 1». Decizia a fost luată în unanimitate”.