Danezii de la FirstFarms vând 238 de hectare de teren din vestul României cu peste 11,4 milioane euro

Danezii de la FirstFarms vând 238 de hectare de teren din vestul României cu peste 11,4 milioane euro

Danezii de la FirstFarms, cu o serie de investiții în agricultura românească, au semnat o nouă tranzacție de vânzare, de această dată a 238 de hectare, dintr-un total de 1.675 hectare de teren în vestul României, cu echivalentul a peste 11,4 milioane euro. În octombrie, danezii au finalizat tranzacția de vânzare a 618 hectare din cele 1.675 hectare de teren, tot pentru 11,4 milioane euro. O parte semnificativă a terenului a fost achiziționată în 2007-2008 și exploatată în ultimii 5 ani, dar fără rezultate care să fie considerate satisfăcătoare.

Veniturile din vestul României reprezintă 5% din veniturile totale ale FirstFarms. În martie, cum a anunțat Profit.ro, danezii au semnat un acord condiționat pentru a prelua terenurile din România ale companiei daneze AIC, deținute prin intermediul firmei AISM, tranzacție care va fi parafată prin cedarea către vânzători a unui pachet de acțiuni în FirstFarms.

În luna ianuarie, FirstFarms a semnat o scrisoare de intenție privind preluarea AIC, ale cărei principale active sunt în România.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii

 » sursa: ziuadevest.ro