ROPRES

Dan Tanasă: „Liberalii” Ciucă și Bode vor să îi reducă la tăcere pe românii care protestează

Coaliția PSD-PNL-UDMR ține cu orice să se mențină la putere, iar pentru a-și atinge obiectivul adoptă legi anti-naționale și împotriva propriilor cetățeni. Pentru a păstra frâiele puterii, USL 2.0. vrea să îi reducă la tăcere pe românii care protestează și pune pumnul în gura opoziției. În acest sens, Camera Deputaților – care este for decizional – a adoptat miercuri, 17 mai, un proiect de lege prin care cei care protestează riscă să fie amendați sau să fie arestați.

Prin această lege, regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România, avertizează deputatul AUR Dan Tanasă – practic niciun român nemulțumit de prestația Guvernului nu va mai putea să-și exprime nemulțumirea în stradă.

„În Parlamentul României vedem atacuri directe la democrație – Pl-x 306/2023, un proiect de lege inițiat de generalul Ciucă, care a promis că nu va face niciodată politică, și de ministrul Bode cel de la PDL, care acum este PNL, practic îi va băga în pușcărie pe toți cei care vor tulbura liniștea publică. Afirmațiile celor doi demnitari ai statului român că proiectul de lege vizează îi vizează doar pe cei cu arme albe sau cu arme este pur și simplu o minciună.

Cei care vor îndrăzni să se adune în fața Guvernului și să strige Jos Bode sau Jos Ciucă sunt vizați în momentul acesta de închisoare până la șapte ani închisoare”.

Dan Tanasă a calificat acest proiect de lege drept „antidemocratic și anticonstituțional”. Coaliția PSD-PNL-UDRM își propune astfel se elimine orice urmă de opoziție – atât la nivelul cetățenilor, cât și la nivel parlamentar. USL 2.0 vrea să închidă gura partidelor din opoziție, o dovadă grăitoare fiind sancționare a șase deputați (cinci de la AUR și unul neafiliat) pentru că s-au opus adoptării proiectelor de lege anti-naționale.

„Este pentru prima oară în 33 de ani când parlamentarii puterii hotărăsc cu majoritate să taie indemnizațiile parlamentarilor poziției și să le refuze dreptul de a mai vorbi în Camera Deputaților de la microfon. Ideea de a reduce la tăcere și de a confisca dreptul deputaților opoziției de a vorbi la microfonul camerei este incompatibilă cu valorile europene și Consiliul Europei.  Așa ceva nu există nicăieri în niciun stat modern, care se pretinde a fi un stat democratic, pentru că aici nu este vorba despre AUR, aici este vorba despre dreptul deputaților opoziției de a face opoziție și de a protesta”, a mai spus deputatul AUR.

El a mai spus că parlamentarii AUR nu vor putea fi reduși la tăcere indiferent de sancțiuni deoarece AUR este în Parlament pentru a reprezenta intereselor românilor.

S-ar putea să-ți placă și...