Dan Tănasă despre eșecul PNRR: Ghinea și Cîțu s-au încurcat în cifre. România mai are de așteptat

Dan Tănasă a criticat dur lipsa de competență de care au dat dovadă atât prim-ministrul Cîțu, cât și ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, în elaborarea și gestionarea Planului Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Până în acest moment, 18 state europene au primit aprobare din partea Comisiei Europene pentru planurilor lor de redresare economică.

Cehia a intrat marți, 3 august, în lista celor 18 state europene cu PNRR-ul aprobat și va primi, în total, 7 miliarde de euro pentru proiectele destinate redresării economice după pandemia de Covid-19, 42% din această sumă fiind destinate investițiilor cu impact direct asupra protecției mediului.

„Trei state au primit deja prima tranșă de bani: Portugalia, Luxemburg și Belgia. Planul României mai are de așteptat, căci ministrul ZERO absorbție fonduri europene, Cristian Ghinea de la USRPLUS, și finanțistul Cîțu s-au încurcat în cifre, explicații și proiecte fantasmagorice”, a comentat Dan Tănasă pe pagina sa de Facebook, în contextul în care liderii din actuala coaliției susțin că vor obține aprobarea PNRR-ului de-abia în luna septembrie.