Dan Tanasă, deputat AUR: Kelemen Hunor acționează în interesul Budapestei

Ediția de astăzi a emisiunii Știrea Zilei cu Doina Grosu, difuzată zilnic pe 60m.ro, l-a avut ca invitat pe Dan Tanasă, deputat AUR și activist pentru apărarea drepturilor românilor. Acesta a vorbit pe parcursul desfășurării emisiunii despre discriminările care au loc în comunitatea românească din județele Harghita, Mureș și Covasna și despre trădarea de țară.

Din 2008 scrie despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români din cele două județe.

„Domnul Kelemen Hunor știe foarte bine ce face. El acționează în momentul ăsta în interesul Budapestei; și toate acțiunile pe care le face, toate declarațiile pe care le face UDMR-ul nu ar fi acceptate în nicio țară cu apă caldă la robinet. Ele sunt acceptate în România, tocmai datorită acestei trădări de țară.”, a declarat deputatul Dan Tanasă.

Dan Tanasă susține faptul că tot ce înseamnă control politic în cele trei județe se află în mâna UDMR-ului, adică sub controlul Ungariei. Acesta a câștigat numeroase procese în instanțele din România împotriva autorităților publice locale din Covasna și Harghita, controlate de UDMR sau PCM și a dovedit cu acte ilegalitățile comise de UDMR și PCM în cele aceste județe.

Puteți urmări întreaga emisiune aici.

Sursă text: 60m.RO

Sursă foto: dantanasa.ro