ROPRES

Dan Tănasă cere Ministerului de Finanțe să clarifice: Sunt banii de pensii pentru luna decembrie?

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR Dan Tănasă a solicitat Ministerului de Finanțe să clarifice situația prezentată de Raluca Turcan pe vremea când ocupa funcția de ministru interimar al Muncii: Sunt banii de pensii pentru luna decembrie? Înainte de formarea Guvernului Ciucă, Turcan l-a acuzat pe Florin Cîţu că a deturnat fonduri pentru PNDL III și a lăsat românii fără pensii pentru luna decembrie.

Deputatul AUR a cerut aceste lămuriri, având în vedere că astfel de declarații nu fac decât să îngrijoreze populația:

Doamna ministru al muncii l-a acuzat public pe primul ministru în al cărui Guvern încă activează și amândoi își primesc salariile, de minciună și de deturnare de fonduri pentru PNDL III, adică în favoarea primarilor. Declarațiile publice ale doamnei ministru al muncii fac referire la faptul că înainte de Congresul PNL din septembrie 2021, domnul prim-ministru a deturnat 3 miliarde lei pentru primarii liberali de al căror vot avea nevoie ca să fie ales preşedinte al PNL. Dacă domnul prim-ministru Florin Vasile Cîţu a preferat să lase milioane de pensionari fără venit pentru a-şi asigura președinția PNL, doamna ministru al muncii este complice la tăinuirea acestor fapte. Este a doua declarație la fel de gravă, după cea a Ministrului Sănătății care a făcut public faptul că nu are asigurată suma necesară pentru plata a 74.000 de angajaţi din sistemul sanitar pentru luna decembrie”, explică Tănasă.

Acesta consideră că este imposibil ca Ministerul de Finanțe să nu fi știut de această, drept urmare solicită un răspuns la această întrebare: Este adevărat că nu sunt bani alocați pentru a putea plăti pensiile românilor în ultima lună a anului 2021?    

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...